Politika zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja

S 25. 5. 2018 v vseh državah članicah EU stopa v veljavo Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR). V Mladinskem centru Hrastnik se zavedamo pomena osebnih podatkov in zasebnosti naših strank. Želimo ohraniti zaupanje in sloves varnega in zanesljivega partnerja v izobraževanju odraslih, zato bomo vaše osebne podatke obdelovali skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov je Mladinski center Hrastnik, Naselje Aleša Kaple 9a, 1430 Hrastnik.

Če imate vprašanja se, prosimo, obrnite na nas tako, da pošljete e-poštno sporočilo na info@mch.si ali pokličete na številko (01) 320 60 85.

Osebni podatki

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer prek vaše uporabe spletne strani in njenih funkcij, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek družabnih medijev, ko se udeležite kakšnega izobraževalnega programa ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Obdelujemo le tiste osebne podatke, v obdelavo katerih privolite, na primer ob naročilu na e-novice, prijavo na izobraževanja ali usposabljanja, kadar pa za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga, je obdelava potrebna za izvrševanje pogodbenih obveznosti ali pa je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:

 • vaše ime in priimek,
 • naslov vašega prebivališča,
 • vaš e-poštni naslov,
 • vaša telefonska številka.
 • vaš datum rojstva
 • vaša številka majice (S/M/L/XL/XXL)

Namen obdelave osebnih podatkov


Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih nameno

 • Komuniciranje v zvezi s posodobitvami na naši spletni strani, nudenjem naših storitev in odgovorom na povpraševanja, ki jih prejmemo od vas. To bo potrebno, da vas občasno obveščamo o spremembah na naši spletni strani, da izvedemo pogodbo, ki smo jo sklenili z vami, da pripravimo ponudbo ali za naš zakoniti interes izpolnjevanja in potrditve vaših zahtev, da vam zagotovimo naše storitve in odgovorimo na vprašanja, ki jih prejmemo od vas.
 • Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: naši podobdelovalci), ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so naši poslovni partnerji, ponudniki e-pošte, ponudniki spletnega gostovanja in ponudniki različnih storitev informacijskih in komunikacijskih tehnologij. To bo potrebno za izvedbo pogodbe, ki smo jo sklenili z vami (ali za pripravo ponudbe), za naš zakoniti interes učinkovitega vodenja in upravljanja našega poslovanja, za skladnost s pravnimi obveznostmi, ki nas zavezujejo, ali za lastne namene neposrednega trženja. Kadar delimo vaše osebne podatke, bomo to storili dosledno na podlagi potrebe po seznanitvi, skladno z ustreznimi omejitvami zaupnosti, na anonimizirani osnovi, kolikor je le mogoče, in le toliko, kolikor je to nujno potrebno za katerega koli od teh namenov.
 • Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih ter drugih zakonskih pravic, za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. To je potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen in brezkompromisen IT sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem ter arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napakami ali drugimi škodljivimi kodami, za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT sistemov in omrežij. Morda bomo morali uporabljati in obdelati vaše osebne podatke, da bi bili skladni s pravnimi obveznostmi, ki jih moramo spoštovati.
 • Identificiranja morebitnih kaznivih dejanj ali groženj za javno varnost pristojnemu organu. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja uspeha našega poslovanja, preprečevanje kriminala, za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, za splošni javni interes ali za zakonite interese vladnih organov in pristojnih organov, ki preprečujejo kazniva dejanja. V zvezi s katerim koli pravnim ali morebitnim pravnim sporom ali postopkom. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja in zagotavljanja uspeha našega poslovanja, reševanje sporov in dajanje takšnih razkritij, kot to zahtevajo zakoni ali za katere menimo, da ravnajo razumno, z zakonom.
 • Za namene neposrednega trženja v primerih, ko to določa zakon ali z vašim izrecnim soglasjem za namen neposrednega trženja, da vas obveščamo o naših storitvah oz. produktih, novostih, organizaciji dogodkov ter da vam ponujamo naše storitve in druge oblike e-oglaševanja.
 • Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko dano soglasje kadar koli prekličete, tako da nam pošljete sporočilo na info@mch.si.

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave


Osebnih podatkov ne obdelujemo dlje, kot je potrebno za doseganje namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbe, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še pet let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hranimo podatke še eno leto po pravnomočnosti sodne, arbitražne odločbe ali poravnave.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve ali zakonitega interesa, hranimo do preklica vaše privolitve oz. zahteve po prekinitvi obdelave.

Varovanje osebnih podatkov


Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov, vključno z:

 • načelom najmanjšega obsega podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kadar koli je to mogoče,
 • usposabljanjem naših zaposlenih o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov,
 • zavezanostjo k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti,
 • omejitvijo dostopov do osebnih podatkov na posameznike, ki te podatke potrebujejo pri svojih nalogah,
 • s stalnim in celovitim posodabljanjem ter preizkušanjem naše varnostne tehnologije,
 • s skrbno in odgovorno izbiro naših podobdelovalcev,
 • uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov,
 • imenovanjem pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) prek interneta ni vedno povsem varen, in če nam posredujete kakršne koli informacije prek interneta (po elektronski pošti, prek naše spletne strani ali na kakršen koli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost.

Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov prek interneta.

Pravice posameznika


Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na info@mch.si in:

 • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov,
 • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov,
 • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov,
 • uveljavljate pravico do prenosljivosti osebnih podatkov,
 • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene (za nadaljnje informacije glejte spodnji razdelek z naslovom “Vaša pravica do ugovora za obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene”),
 • zahtevate umik soglasja k naši uporabi vaših osebnih podatkov, kjer obdelavo izvajamo na podlagi vašega soglasja. Če umaknete svoje soglasje, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja pred dnem, ko boste umaknili vaše soglasje.

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je v Republiki Sloveniji informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo https://www.ip-rs.si/ .

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, glejte člene od 12 do 23 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da:

 • kliknete povezavo za odjavo, ki je na dnu katerega koli našega tržnega e-poštnega sporočila, ki smo vam ga poslali, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo,
 • ali pošljete e-poštno sporočilo na info@zlu.si, s katerim zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju z naše strani z drugačno komunikacijsko metodo, kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznavamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov


Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Marija Pikl, ki jo lahko kontaktirate na e-mail marija.pikl@zlu.si  ali na telefon 03 56 55 120.

Končne določbe

Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave na spletni strani 25. 5. 2018.