V petek, 5. aprila 2019, je v Mladinskem centru Hrastnik potekala javna razglasitev 10 finalistk Slovenske note 2019. Avdicija za omenjeno tekmovanje se je odvila pred dvema tednoma, 23. marca 2019, prav tako v MCH, kjer je pet-članska strokovna komisija v sestavi Alye, Ninota Ošlaka, Gaje Prestor, Maruše Zmrzlak in Alexa Volaska izmed kar 43 prijavljenih izbrala le 10 finalistk.

Deset finalistk se bo na finalnem dejanju, ki bo potekalo 7. septembra 2019 v Delavskem domu Hrastnik, borilo za nagrado – svojo prvo pesem, ki jo bodo izdale na slovenski glasbeni trg. In kdo se bo potegoval za zmago? Razkrivamo imena 10 finalistk Slovenske note 2019: Laura Menard, Tina Vinter, Nina Šentjurc, Dolores Sitar, Gaja Kolenc, Natalija Cerar, Ninnay, Zarja Robar, Nuša Sirk  in Nuša Dekleva. One so tiste, ki so po mnenju strokovne komisije letošnje leto najboljši možen izbor Slovenske note, ki ima vnovič za svoj osrednji cilj promocijo slovenske glasbe in krepljenje slovenske glasbene scene.

Na javni razglasitvi, ki sta jo vodili Maša Mlinarič in Laura Zelenšek, so finalistke podale svoje prve izjave in intervjuje, prav tako pa so se med seboj spoznale ter se nato podale na letošnje popotovanje, ki ima za slogan Barvito živimo sanje. In res – kateri bo uspelo najbolj barvito od vseh zaživeti to, kar si želi? Čigava pravljica se bo letošnje leto najbolj obarvala? Katera bo septembra zmagala in se podala na pot proti slovenski glasbeni sceni? Spremljajte projekt Slovenska nota na socialnih omrežjih (FB, Instagram in YouTube) in se prepustite slovenski glasbi.

Naj živi slovenska glasba in naj živi Slovenska nota! Slovenska nota 2019!