Politika piškotkov

Opis politike piškotkov

Ta politika o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. podatke, ki jih zbiramo s pomočjo piškotkov, in kako se te informacije uporabljajo in kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za nadaljnje informacije o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte našo politiko zasebnosti. Svojo privolitev lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani. V našem pravilniku o zasebnosti preberite več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke.

Vaše soglasje velja za naslednje domene: mch.si

Kaj so piškotki ?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran. Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran, jo brskalnik “pokaže” strežniku ter tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že uporabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina vodilnih oz. kar večina dobrih spletnih strani.

Kako uporabljamo piškotke ?

Ko obiščeš našo spletno stran, lahko ta prenese ali shrani informacije iz tvojega brskalnika, običajno v obliki piškotkov. To lahko vključuje informacije o tebi, tvojih odločitvah ali opravljenih iskanjih, pa tudi informacije o digitalni napravi, ki jo uporabljaš. Te informacije se po navadi uporabljajo za dobro delovanje strani. Informacije o tebi, ki jih zbiramo, niso namenjene temu, da bi te prepoznali kot posameznika, kljub temu pa želimo zagotoviti individualno prilagojeno spletno izkušnjo. Ker spoštujemo tvojo zasebnost, lahko zavrneš nekatere vrste piškotkov, vendar lahko blokiranje določenih vrst piškotkov vpliva na tvojo izkušnjo na spletnem mestu in na storitve, ki jih ponujamo.

Katere vrste piškotkov uporabljamo ?

  • Sejni piškotki vsebujejo informacije, ki so shranjene na začasnem pomnilniškem mestu in se izbrišejo po zaključku seje ali zaprtju spletnega brskalnika.
  • Trajni piškotki ostanejo shranjeni v računalniku ali napravi, dokler jih ne izbrišeš ali dokler ne poteče njihov datum veljavnosti.
  • Lastni piškotki so piškotki, ki jih podjetje MCH namesti v tvoj brskalnik ali napravo ob obisku našega spletnega mesta.
  • Piškotki tretjih oseb se uporabljajo za zbiranje informacij za namene oglaševanja in prilagajanja vsebine ter za spletno statistiko, ustvarijo pa jih partnerji podjetja MCH, ko brskaš po našem spletnem mestu (piškotki tretjih oseb ti na primer omogočajo, da vidiš oglase izdelkov, ki si jih že kliknil/-a ali iskal/-a). Ti piškotki tretjih oseb oblikujejo profil uporabnikovih navad brskanja, če tovrstnih piškotkov ne želiš, pa jih lahko blokiraš v svojem brskalniku s spremembo nastavitev v računalniku.

Spodnji seznam prikazuje piškotke, ki so trenutno v uporabi.

CookieDescription
PH_HPXY_CHECKThis cookie is used to save the information about the current session.

Kdaj lahko delimo tvoje piškotke?

V nekaterih primerih lahko za pomoč pri trženju uporabimo obdelovalec podatkov. Ko delimo tvoje informacije, bodo uporabljene v iste namene, za katere smo jih prvotno zbrali. Kadar tvoje informacije pošiljamo v države zunaj EU/EGP, to storimo v skladu s posebej visokimi zahtevami in dogovori.

Kaj pa, če ne želim več, da shranjujete moje »piškotke«?

Nastavitve piškotkov lahko vedno spremeniš v nastavitvah brskalnika ali naprave. Prav tako lahko na naši spletni strani spremeniš nastavitve piškotkov v oknu »Zasebnost in piškotki«. Ne pozabi, da so nujno potrebni piškotki obvezni za uporabo naše spletne strani in naših storitev.