OBLIKUJ IN NAVDUŠI ✍🏻

Mladinski center Hrastnik je 10. maja organiziral delavnico oblikovanja, ki jo je vodil grafični oblikovalec Tadej Gašparič. Udeležencem je predstavil osnove oblikovanja in nekaj preprostih brezplačnih orodij za oblikovanje promocijskih gradiv. Udeleženci so se tako naučili oblikovati plakat in letak, nato pa izdelek še preoblikovati za objavo na družbenih omrežjih, kot recimo naslovnico za facebook stran.

Organizatorji so se odločili, da bodo za praktični del delavnice uporabili brezplačen program Canva, ki je v osnovni različici brezplačno dostopen na spletu.
“Hoteli smo pokazati, da za preprost grafični izdelek ne rabimo velikega predznanja ali dragih programov za oblikovanje, kot to ljudje velikokrat zmotno mislijo,”  je povedal direktor Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek in dodal: “Škoda, da se izobraževanja ni udeležilo več predstavnikov hrastniških društev in organizacij, saj bi si s tem znanjem lahko izboljšali svoje promocijsko učinkovitost, predvsem pa prihranili kakšen evro, ki ga sicer namenijo za pripravo marketinških objav in gradiv.”