7.septembra 2019 se je v Delavskem domu Hrastnik odvil finalni večer Slovenske note 2019. Predstavilo se je 10 finalistov iz celotne Slovenije, vsak se je predstavil v živo s hišnim bendom s priredbo ene slovenske pesmi, na koncu pa je slavil Denis Trap, 17-letnik iz Skornega pri Šoštanju, ki bo sedaj za nagrado od MCH prejel prvo pesem.


Za nami je že kar tretja edicija pevskega tekmovanja Slovenska nota, ki je namenjena tako iskanju novih pevcev, ki bi radi postali del slovenske glasbene scene, kot promoviranju slovenske glasbene zakladnice. Na letošnjo prvo septembrsko soboto se je odvilo finalno dejanje, na katerih se je predstavilo 10 finalistov iz celotne Slovenije. Finalisti so se morali prebiti skozi avdicijo, ki je potekala davnega marca v MCH. Na avdiciji se je predstavilo za Slovensko noto rekordno število 43 pevcev in pevk iz celotne Slovenije. Vseh deset finalistov je predhodno izbrala strokovna komisija na avdiciji v sestavi Alye, Ninota Ošlaka, Gaje Prestor, Alex Volaska in Maruše Zmrzlak.

Tako je lahko tako zasavska kot slovenska javnost lahko skozi celotno leto, predvsem pa na finalni večer spoznala 10 izjemnih finalistov: Laura Menard (23 let, Logatec), Denis Trap (17 let, Skorno pri Šoštanju), Nina Šentjurc (18 let, Slivnica pri Celju), Ajda Grabnar (19 let, Trbovlje), Gaja Kolenc (18 let, Hrastnik), Natalija Cerar (17 let, Lukovica pri Domžalah), Ninnay (26 let, Postojna), Zarja Robar (11 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici), Nuša Sirk (14 let, Zgornja Polskava pri Slovenski Bistrici) in Nuša Dekleva (15 let, Razdrto).


Finalni večer je vodil voditeljski par – Nejc Ašič in Nastja Galič. Vseh deset finalistov se je predstavilo v živo s hišnim bendom Slovenske note 2019, ki so ga sestavljali Aljaž Šumej na klaviaturah, Gabriel Miklobušec na kitari, Florjan Ajdnik na bas kitari in Anže Lečnik na bobnih. Strokovno žirijo na finalnem večeru pa so sestavljala za slovensko glasbeno sceno izredno pomembna imena, in sicer: Eva Boto, Tomaž Mihelič (znan tudi pod vzdevkom Marlenna), Alesh Maatko, Žan Serčič, Maruša Zmrzlak in Alex Volasko.


Na koncu je sredi konfetov na odru DDH slavil Denis Trap, ki je prepričal tako strokovno žirijo, publiko v dvorani kot spletne glasovalce. V roke je sprejel stekleni Notin kipec. Na drugo mesto se je uvrstila domačinka Gaja Kolenc, na tretje pa Trboveljčanka Ajda Grabnar.

Ob zmagi je Denis dejal: »Hvala vam za tako fantastičen festival kot čudovit večer!« Izrazil je hvaležnost vsem, ki so ga podprli na njegovi poti na letošnji Noti. Zapel je priredbo pesmi ‘Julija’ v originalni izvedbi Aleksandra Mežka, spremljala pa ga je violinistka Maruša Dobrovoljski. Denisu Trapu bo MCH za nagrado poklonil novo slovensko pesem, ki mu jo bo napisal Alex Volasko. Pesem boste lahko slišali še do konca leta 2019, ko bo Denis priredil tudi akustični koncert v MCH za vse svoje podpornike, ko bo njegova pesem zaobjela slovensko glasbeno sceno.

Posnetek finalnega večera Slovenske note 2019 si že lahko ogledate na YouTube kanalu ‘Slovenska Nota’.