BODIMO DOBRODELNI

Likovna skupina Mozaik, ki deluje v Mladinskem centru Hrastnik, je že pred časom prišla na plemenito idejo, da ponudi likovna dela svojih članic kot darila ob velikodušnih donacijah za pomoči potrebne. Z akcijo nadaljujejo tudi v tem predbožičnem času.  Na njihov poziv so se odzvali  številni drugi umetniki in pa prijateljska likovna skupina iz Laškega. Nastala je čudovita zbirka likovnih del, ki vam jo predstavljamo v pričujočem katalogu:

———->  POVEZAVA DO KATALOGA

Podjetja in posamezniki lahko Nikolasu in Darjanu pomagate na pot k ozdravitvi s prispevki, ki jih lahko nakažete na transakcijski račun DPM:

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje

Davčna številka:        11150254 (nismo davčni zavezanci)

TRR:                         SI56 6100 0001 9204 698 – odprt pri Delavski hranilnici

Sklic:                         SI00 02-2019

namen:                      donacija DARNIK

Za vsak vas* prispevek na pot k ozdravitvi vam bosta Nikolas in Darjan zelo hvaležna!


Na slikah sta Darjan in Nikolas. Videti sta kot povsem zdrava fantka, a žal je resnica drugačna…

Darjan in Nikolas sta dvojčka s posebnimi potrebami. Januarja bosta stara 6 let, že zadnja 3 leta pa se ubadamo z njunimi diagnozami in zdravljenjem. Otroka imata veliko težav, nekatere so vidne s prostim očesom, nekatere pa ne.

Sta otroka z zmerno motnjo v duševnem razvoju ter z avtizmom, obema se pojavljajo ciste v možganih in oba imata nejasne različice genov. Nikolas je poleg vsega tudi rahlo gibalno oviran, zaradi močnih kontraktur v spodnjem delu nogic ne zmore normalno hoditi in če zadeve ne omilimo lahko pristane v invalidskem vozičku. Tega si ne moremo niti predstavljati.

Ker strokovnjaki v Sloveniji ne znajo svetovati kaj in kako naprej, sem se obrnila na tujino. Ruski kirurgi lahko z minimalno invazivnim posegom etapne fibrotomije omilijo Nikolasovo kontrakturo v nogicah, kar bi ustavilo slabšanje njegovega stanja ter mu sčasoma omogočilo pravilno gibanje. V ZDA deluje klinika dr. Amena, na kateri so specializirani za bolezni oziroma spremembe, ki se pojavljajo v možganih in za zdravljenje stanj, ki iz teh sprememb izhajajo.

Za oba otroka moram zbrati vsaj 30.000 EUR, kar je zelo veliko denarja, zato potrebujem pomoč. Ne želim, da moja otroka trpita zgolj zaradi moje slabše finančne situacije, sem namreč samohranilka z minimalnim dohodkom in ne morem niti zaprositi za kredit, izhajam iz delavske družine, nimamo prihrankov niti dragocene lastnine.

Edino upanje, ki ga imamo ste vi, dobri ljudje in vaša pripravljenost pomagati. Srčno verjamem, da si otroka zaslužita priložnost…

Sredstva se zbirajo na račun DPM Trbovlje, ki je odprl sklic za njiju, za vsako dobro misel in podarjen evro pa se vam globoko iz srca zahvaljujem.

Vam in vašim družinam želimo obilo zdravja, sreče in ljubezni.

Hvala in vse dobro.