ZIMSKE POČITNICE V MCH!

LESNA DELAVNICA

Pripravimo in preizkusimo nekaj novega, smo si rekli ter se tako lotili izdelave lesenih zabojčkov za steklenice.

Mojster Boštjan je za vse naše udeležence že v svoji delavnici pripravil in izrezal delčke lesa, ki so jih kasneje sami pobrusili do gladkih robov, nanesli lepilo in sestavili. Na koncu pa so z njegovo pomočjo zabojčke ojačali s tesarskimi sponami. Ko so bili zabojčki narejeni,  je vsak posameznik z malce domišljije in navdiha pobarval in okrasil svojega.

Pod spretnimi rokami naših ustvarjalcev so nastali čudoviti izdelki, ki pa so jih na koncu delavnice odnesli s seboj domov. Tudi nam je ostal eden od prikupnih zabojčkov, ki ga je Boštjan izdelal posebno za naš Mladinski center.


RETRO IGRE

Ker živimo v hitro spreminjajoči družbi, kjer smo vsakodnevno obdani s tehnologijo in informacijami, smo se v Mladinskem centru Hrastnik odločili, da mladim počitnice popestrimo z digitalnim “detoksom” – kar pomeni, da smo za en dan svoje pametne naprave zamenjali z RETRO IGRAMI, ki so jih poznale že naše babice, in dedki.

Preizkusili smo se: v ristancu, preskakovanju kolebnice in gumitvista, pomerili smo se v balinčkih in bili težki nasprotniki eden proti drugemu v igranju Enke, nekateri pa so uspešno vrteli tudi obroč, imenovan hula – hoop. Na koncu smo preverili še kako dobro nam, gresta od rok namizni nogomet in tenis.

Z delavnico smo skušali dokazati, da znajo biti takšne vrste iger še vedno zabavne, poučne in ob enem zanimive tudi za novejše generacije, saj smo delavnico zaključili z nasmeškom do ušes!