83681816_2514552968809731_3463992390962905088_o

Na ulicah smo opazili večje skupine mladih ob skupnem druženju. Znova vas prosimo, da ste solidarni in upoštevate navodila stroke ter tako pomagate upočasniti širjenje okužbe z novim koronavirusom. Večina mladih verjetno zaradi virusa ne bo utrpela resnih težav, žal pa virus lahko prenesete naprej. Okužba lahko povzroči hudo pljučnico, ki se pri starejših in kronično bolnih lahko konča tudi s smrtjo.

Upoštevajte poziv mladih zdravnikov in pediatrov Slovenije, ki vas naprošajo, da omejite svoje druženje in upoštevate ukrep, da vsak poskrbi za samoizolacijo v največji možni meri: “V danem času tudi zdravniki odobravamo in celo spodbujamo druženje na socialnih omrežjih. Seveda pa želimo, da ob tem ohranite čim bolj zdrav življenjski slog: pijete dovolj tekočine – vode; jeste svežo zelenjavo in sadje, se sprehodite ali tečete na svežem zraku. Tokrat sami in ne v družbi. Morda sedanjo priložnost izkoristite tudi za prekinitev kajenja, saj vemo, da je okužba s koronavirusom pri kadilcih težja. In seveda: preberite kakšno dobro knjigo, poglejte dober film in ne pozabite na študij.”

Mladi ste se v preteklosti že večkrat izkazali s svojim socialnim čutom, nesebičnostjo in solidarnostjo. Tudi tokrat verjamemo, da ste tega sposobni. Zato vas vabimo tudi, da se odzovete povabilu Info centra, ki sta ga vzpostavila Občina Hrastnik in Štab CZ Občine Hrastnik, in se vključite v občinsko prostovoljsko mrežo ob podpori Rdečega križa Hrastnik. Večjih potreb po prostovoljcih zaenkrat na srečo še ni, prav pa je, da smo maksimalno pripravljeni, če se bo pojavila dodatna potreba po opravljanju nakupov nujne hrane in zdravil za starejše in onemogle, po pripravljanju prehranskih paketov, razvozu hrane onemoglim in podobno.

INFO CENTER OBČINE HRASTNIK – kontakt za prostovoljce:

03 56 54 360 in povezani@hrastnik.si

Vsak dan od 8.00 do 20.00.