Tradicionalni festival Rdeči revirji je letos dopolnil 18 let. Prehod v polnoletnost smo želeli proslaviti še posebej slovesno z obogatenim kulturnim programom, vendar nam zaradi epidemije koronavirusa to ni uspelo. Festival smo zato prestavili na poletje, a smo se tudi tokrat soočili z nenadnim poslabšanjem epidemiološke slike, še posebej v Hrastniku.

S polnoletnostjo je prišla tudi zrelost, potrpežljivost in vztrajnost, zato še zdaleč nismo obupali. Glavnino pestrega umetniškega dogajanja, kot smo ga vajeni iz preteklih let, načrtujemo v jeseni. Ker pa smo prepričani, da so za splošno zdravje, dobro počutje in vsestranski razvoj še kako pomembne tudi kulturne aktivnosti, vam bomo že v prihodnjih dneh ponudili kulturne vsebine v okviru festivala, ki bo v poletnem času potekal brez občinstva v živo. Vas pa zato v toliko večjem številu pričakujemo pred vašimi zasloni na dogodkih, ki jih bomo v živo predvajali preko spleta.

Med drugim se nam obeta on-line koncert uveljavljenega hiphoperja Emkeja, promocijski koncert Slovenske note, pogovor s komikom Markom Žerjalom, umetniške instalacije in še marsikaj.

Želimo vam obilo užitkov ob dogodkih, ostanite zdravi in se kmalu vidimo!

SREČNO!

PROGRAM:

Sreda, 22. 7. 2020, ob 20.00 uri, spletni prenos v živo

Slovenska nota 2020 – promocijski koncert

Četrtek, 23. 7. 2020 ob 20.00 uri, spletni prenos v živo

MCH TV: Pogovor z Markom Žerjalom

Petek, 24. 7. 2020 ob 20.00 uri, spletni prenos v živo

Pogovor z umetniškim vodjem festivala Brankom Potočanom in predstava Simplidroup/Preprosto vrv, plesna predstava

Sobota, 25. 7. 2020 ob 20.00 uri, spletni prenos v živo

Hip hop koncert – EMKEJ + Zinedin O.

Nedelja, 26. 7. 2020 ob 17.00 uri, spletni prenos v živo

Meša Selimović: Pogovor s prijateljem, monodrama