PROMOCIJSKI KONCERT SLOVENSKE NOTE 2020

Koncert je potekal v sredo, 22. julij 2020 v Mladinskem centru Hrastnik, vendar smo zaradi slabše epidemiološke slike dogodek izvedli brez publike s spletnim prenosom v živo.

Na promocijskem koncertu so se javnosti preko intervjujev in nastopov predstavili naše letošnje finalistke Slovenske note 2020: Lea Aram, Živa Gantar, Nuša Grm, Taja Jamnik, Larisa, Leva, Manca Mihelin, Laura Pesjak, Ajda Podgornik Valič, Petra Prebanda in Iza Vivat.

Prav tako so tekmovalke izžrebale svoje zaporedne številke, pod katerimi se bodo predstavile na finalnem večeru, 5. septembra 2020.

Imeli smo pester večer dobre glasbe preko katerega smo spoznavali tako pevski kot tudi osebni izraz naših finalistk. Skozi večer sta nas varno pripeljala naša zabavna voditelja – Nejc in Dijana.

MCH LIVE Z MARKOM ŽERJALOM

V četrtek 23. julija bi morali gostiti komika Marka Žerjala, kar pa tudi ni bilo mogoče izvesti pred publiko, kot smo si sprva zamislili zaradi korone, ki je ravno ta čas najbolj prizadela Hrastnik, zato smo imeli z njim le kratek pogovor v živo preko našega kanala MCH TV.

V petek 24. julija, smo prav tako v živo preko spleta, pripravili ogledali cirkuškega kabareta Simpli d roup/ preprosto vrv. Predstava je bila sestavljena iz niza krajših točk, ki so tvorile zaokroženo celoto. Priča smo bili nekoliko drugačnem večeru, polnem diha jemajočih vragolij, akrobacij in smeha.

Pogovor z umetniškim vodjem festivala Brankom Potočanom.

HIP HOP VROČICA

V soboto 25. julija smo imeli Hip Hop koncert, kjer sta se nam predstavila štajerski Emkej in zasavski Zinedin, ki sta s svojimi pozitivnimi »vajbi«, rimami in dvournim glasbenim programom  pripomogla k temu,  da smo se sprostili in za trenutek pozabili vsakdanje negotovosti in probleme.


ZINEDIN

EMKEJ

MONODRAMA: POGOVOR S PRIJATELJEM

Zadnji dan virtualnih Rdečih Revirjev pa nam je popestrila predstava: Pogovor s prijateljem iz romana Otok, pisatelja Meše Selimovića, ki jo je Dušan Jovanović pretočil v monodramo in jo  tudi sam izvedel na odru Mladinskega centra Hrastnik.

Monodrama je govorila o človeškem notranjem življenju, skozi katerega smo spoznali tudi njegov zunanji svet.


Pevska skupina SKD Sava Hrastnik

Dušan Jovanović