KATAPULT

Mladinski center Hrastnik je v petek, 16. marca, ob 16 .uri organiziral ogled podjetniškega pospeševalnika Katapult v Trbovljah in pogovor z direktorjem, Jernejem Pangeršičem. Ta je pojasnil, da t. i. »start-up« podjetjem nudijo vse potrebne storitve, da svoj prototip razvijejo v produkt. Prav tako jim nudijo pomoč in podporo za hitrejšo in učinkovitejšo rast, razvoj in tudi promocijo. Po skorajšnjem letu fizičnega delovanja imajo prostore skoraj popolnoma zapolnjene, kar priča o tem, da nam v Zasavju ne primanjkuje podjetniškega potenciala.

Direktor Mladinskega centra, Jani Medvešek, je povedal, da so obisk organizirali v želji, da bi tudi mladi Hrastničani spoznali delovanje te inovativne organizacije: “Da bi se kdo opogumil ter razvil svojo podjetniško idejo in potenciale, ki jih je tudi v Hrastniku veliko. K tem prvem koraku iskanja podjetnih mladih v Hrastniku so nas spodbudili ustanovitelji Katapulta, ki si želijo, da bi se inovativni podjetniški duh razširil po celem Zasavju.”

Mladi udeleženci so bili navdušeni nad predstavitvijo direktorja Pangeršiča in nad možnostmi, ki jih podjetniški pospeševalnik ponuja. Glede na iskrivo debato ob koncu predstavitve pa je bilo zaslutiti, da v mislih že premlevajo, kako bi svoje ideje realizirali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment